W dniach 7-9 maja podczas Seafood Global Expo w Brukselli oficjalnie przedstawiliśmy szerokiemu gronu odwiedzających najpopularniejsze pojemniki izolowane produkowane przez FACH-PAK a powszechnie stosowane w branży przetwórstwa ryb oraz owoców morza jako mocne nośniki transportowo-magazynowe. Te trójścienne monolitycznie pojemniki, wykonane są z wytrzymałego tworzywa, wypienionego wewnątrz pomiędzy ścianami spienionym polietylenem (PE) w formie gęstej piany. Sama piana już na etapie produkcji szczelnie wypełnia wszystkie zakamarki wewnątrz pojemnika. Zastosowane do produkcji najwyższej jakości materiały (zatwierdzone przez PZH, Sanepid oraz FDA) dopuszczają je do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Brak krawędzi oraz gładkie ściany sprzyjają utrzymaniu higieny. Dzięki monolitycznej konstrukcji pojemniki izolowane FACH-PAK są przyjazne dla środowiska, gdyż nadają się do ponownego przetworzenia.
FACH-PAK jest jedynym w Polsce oraz jedynym w tej części Europy producentem pojemników izolowanych. Pojemniki produkujemy w zakładzie w Słupsku używając tylko i wyłącznie materiałów od światowej klasy renomowanych dostawców. Jesteśmy elastyczni w kwestiach kolorystycznych oraz znakowania – a dla najbardziej wymagających klientów z sektora przetwórstwa spożywczego wyprodukowaliśmy także serię pojemników z materiału detekcyjnego, co okazało się ogromnym sukcesem. – Minione lata, utwierdziły nas w przekonaniu, że decyzja o uruchomieniu produkcji własnej linii pojemników izolowanych, to właściwy kierunek rozwoju i zamierzamy się nam nim szczególnie koncentrować. Na pewno nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa, dopiero się rozkręcamy a kolejne niespodzianki już wkrótce – zapewnia Tomasz Budrewicz, członek zarządu FACH-PAK. Dzięki stale rosnącej sieci dystrybucji, oraz konsekwentnie rozbudowywanymi możliwościami produkcyjnymi pojemniki izolowane FACH-PAK pracują już dzisiaj na prawie wszystkich kontynentach, choć kto wie, czy australijskie trałowce łowiące u wybrzeży Antarktydy nie zabrały ich dzisiaj na pokład…