Pojemniki na mięso
Skrzynki do mięsa FACH-PAK są znormalizowanymi środkami transportu dla przemysłu mięsnego i wędliniarskiego oraz handlu.
Odpowiadają one profilom wymagań EHI i DIN 55423. Dzięki gładkiej dolnej stronie dna te skrzynki nadają się do stosowania na przenośnikach rolkowych i taśmowych.
Otwory (kratki) i otwory uchwytne zapewniają dobrą cyrkulację powietrza.
Krawędź obwodowa zapewnia samoczynne środkowanie (centrowanie) i blokowanie oraz gwarantuje odpływanie wody na zewnątrz.
Numer artykułu | Wymiary zew. (mm) | Pojemność w litrach | Kolor | Informacje szczegółowe |
---|---|---|---|---|
FP-E1 | 600 x 400 x 125 | 25 | Czerwony | Biały | Niebieski | Żółty | |
FP-E2 | 600 x 400 x 200 | 40 | Czerwony | Biały | Niebieski | Żółty | |
FP-E3 | 600 x 400 x 300 | 60 | Czerwony | Biały | Niebieski | Żółty | |
FP-EDE | 600 x 400 pokrywa | Czerwony | Biały | Niebieski | Żółty | ||
FP-ET | Klips etykietowy | - | stal nierdzewna |
Kolor czerwony jest kolorem standardowym, pozostałe kolory na zapytanie.
Materiał: HDPE
Zakres tempertatur -20°C do 60°C
Pojemniki na mięso FACH-PAK
Jakie korzyści daje mi używanie pojemników E2?
Standardowy, tak popularny czerwony pojemnik na mięso jest lekki, ale za razem bardzo wygodny. Dzięki zastosowaniu, zawsze pierwszej jakości materiałów, nasze pojemniki na mięso nalezą do najtrwalszych na rynku. Pojemniki mięsne E1, E2 oraz E3 są także odporne na wstrząsy i uderzenia, odporne na temperaturę. Ponadto plastik używany do produkcji pojemników na mięso jest bezwonny i bez smaku. Praktyczna obsługa skrzynek mięsnych typu Euro E2 jest szczególnie przydatna. Gładkie powierzchnie wewnętrzne pudełka mięsnego E2 zapewniają również łatwe czyszczenie. Skrzynki produkowane są zgodnie ze standardowymi wymiarami, dzięki czemu może być stosowana bez jakiegokolwiek problemu, a także wykorzystywana w zautomatyzowanych systemach logistycznych. Skrzynia na mięso FACH-PAK jest wykonana z zupełnie nowego, higienicznego i pierwotnego materiału i jest szczególnie przydatna do przechowywania i transportu żywności ze względu na jej czysty materiał. Pojemniki na mięso od FACH-PAK produkowane są w zakładzie w Słupsku.
Najbardziej popularny pojemnik na rynku mięsnym.
Jak sama nazwa wskazuje, pojemnik na mięso E2 jest stosowany we wszystkich rzeźniach, zakładach mięsnych, rybnych oraz pozostałych miejscach przetwórstwa spożywczego. Skrzynki na mięso są produkowane przede wszystkim w kolorze czerwonym oraz białym, jednak w dowolnym momencie możliwe są specjalne kolory. Jeśli szukasz innych pojemników na żywność, w innych formatach, możesz być zainteresowany wiadrem spożywczym firmy FACH-PAK. Jeśli masz duże potrzeby co do ilości transportu produktów spożywczych, wtedy szczególnie polecamy duże skrzyniopalety plastikowe od FACH-PAK inaczej zwane paletopojemnikami, które przez małe otwory w ścianach bocznych służą do wentylacji Twoich towarów. Dzięki temu, Twój produkt dotrze do klienta zawsze świeży!